Skype

Skype is te herkennen aan zijn blauw/witte logo dat lijkt op een wolk, dit is ook wel logisch omdat je met Skype eenvoudig kunt bellen en chatten met mensen overal ter wereld wanneer zij in jouw contactenlijst staan. Vele opties die mogelijk zijn via Skype worden weer mogelijk gemaakt door een aansluiting aan het internet of WiFi gebruik. Skype kan gebruikt worden voor vele apparaten dus als je in bezit bent van een computer, smartphone, tablet, tv of een huistelefoon dan is het slim om je snel aan te melden bij Skype om direct gratis te kunnen bellen of gratis te video bellen.

Gratis bellen en video bellen

Een van de meest gebruikte mogelijkheden van Skype is natuurlijk het bellen en videobellen dat ze aanbieden. Krijg eenvoudig het overzicht van jouw contacten in een lijst en zie direct wie er wel en niet online is zodat je snel een gesprek kunt beginnen. Het maakt niet uit of de ene persoon in Mexico zit en jij in Nederland zit, het bellen en videobellen kan vanuit ieder land en naar ieder land gerealiseerd worden met behulp van een aansluiting tot het internet of WiFi. De kwaliteit van het gesprek is afhankelijk van de kwaliteit van de internetverbinding, het gewone bellen is meestal goed mogelijk maar met het videobellen is er soms wat storing in het beeld en gaat het haperen of hangt het vast, ga dan weer snel over tot het gewone bellen om het gesprek voort te zetten.

Chatten en bestanden delen

Skype is niet alleen handig wanneer het aankomt op bellen en videobellen maar het is ook effectief wanneer je wilt chatten met een persoon, stuur de persoon aan de andere kant van het scherm een berichtje en ga zorgeloos offline want de berichten kunnen ook ontvangen worden wanneer iemand niet online is. Een ander handige functie van Skype is dat je eenvoudig bestanden kunt delen met de persoon waarmee je aan het praten bent. Zo kun je snel en eenvoudig foto's doorsturen of een bestandje dat snel overgedragen moet worden.
Skype geeft jou ook de mogelijkheid tot samenwerking te vereenvoudigen doordat het scherm gedeeld kan worden. Zo kan iedereen meekijken op het zelfde scherm en zien wat jij uitvoert, laat eenvoudig de weg zien die mensen moeten rijden of laat ze zien welke kleren je nu weer gekocht hebt online. Er is ontzettend veel mogelijk op Skype!

Betaalde functies

Helaas heeft Skype niet alleen maar gratis functies, voor sommige functies wordt een kleine bijdrage gevraagd. Zo kun je als beheerder van je eigen account ervoor kiezen om een premium-account aan te maken, hiermee heb je nog meer voordelen van het al fijne Skype! Zo kan je dan met een groep videobellen en kan er onbepert gebeld worden naar nummers in het buitenland. Voor gewone gebruikers van Skype wordt er een kleine vergoeding gevraagd wanneer er direct naar een mobiele of vaste telefoon wordt gebeld, deze kosten liggen wel nog steeds lager dan dat je jouw eigen provider gebruikt. Geniet dus van alle voordelen die Skype je te bieden heeft, tegen een kleine vergoeding of zelfs gratis.