Gratis chatten

Gratis chatten kan via vele wegen over het internet. Een van de bekendste programma's hiervoor was MSN dat we helaas nu tot het verleden moeten rekenen. MSN gaf iedereen de mogelijkheid om eenvoudig en live met zijn of haar vrienden te chatten, als gebruiker kon je zelf bepalen wie je tot je lijst wou laten behoren doordat je zelf contacten toe kon voegen maar ook uitnodigingen kreeg. Een contact toevoegen was erg gemakkelijk doordat je alleen het email adres van de persoon nodig had. Bij MSN kon je zelf kiezen welke 'avatar' je gebruikte, zo kon je na een aantal jaren ook kiezen voor een eigen foto en was je als gebruiker verantwoordelijk voor je eigen chatnaam. Voor namen en avatars waren vele websites te vinden die deze kant en klaar deden aanbieden.

Webcammen

Het gebruik van een webcam was niet direct mogelijk via MSN maar in de loop der jaren werd dit wel mogelijk gemaakt. Zo kon je met je vrienden of vriendinnen gemakkelijk videobellen of videochatten doordat er soms geen geluid bij zat. Deze gesprekken waren ook allemaal kosteloos maar de kwaliteit was verre van de kwaliteit die Skype te bieden heeft. Dit is ook wel zo normaal doordat MSN geïntroduceerd werd in een vroegere tijd.

Andere chat mogelijkheden

Chatten kan nog steeds en wordt door vele bedrijven ook gebruikt om contact te hebben met klanten, zo bieden webshops vaak live chats aan zodat je als klant direct geholpen kunt worden. Iedere Facebook gebruiker weet ook dat er gemakkelijk berichten verstuurd kunnen worden via dit platform, dit kan offline en online dus kan vergeleken worden met een chatbox.