Facetimen

Facetimen kan wel een beetje vergeleken worden met Skype, dit programma maakt het mogelijk om te videobellen met je mobiele telefoon naar andere elektronische apparaten. Facetime is niet voor iedereen mogelijk want het is een onderdeel van Apple. Je kunt dus alleen als Applegebruiker gebruik maken van deze leuke optie als je in bezit bent van een Iphone, Ipad, Ipod, Imac of Macbook.

Gebruik

Of je Facetime kunt gebruiken is wel afhankelijk van het soort product dat je hebt, denk bijvoorbeeld aan de Ipod shuffle of Ipod Nano, hierbij is het niet mogelijk om dit programma te gebruiken. De grote Ipods, zoals de Ipod Touch heeft vaak wel de mogelijkheid om Facetime te gebruiken, hierbij geldt wel dat je aangesloten moet zijn tot een WiFi netwerk.
Voor alle andere producten van Apple geldt ook precies hetzelfde, hierbij moet je ook verbonden zijn tot het internet om te kunnen Facetimen 

Bijna alle combinaties mogelijk

Wanneer je gebruik wilt maken van Facetime maakt het niet uit dat je vanaf je Iphone naar een Macbook wilt bellen, bijna alle combinaties zijn hierbij mogelijk dus het maakt niet uit vanaf welke locatie je belt, de connectie tot Facetime is er bijna altijd.
Je start met een klik op de knop een Facetime gesprek, wanneer je in bezit bent van een Iphone staat de mogelijkheid ook direct bij je contactpersoon om te kunnen Facetimen. Apple is zich heel erg bewust dat gebruikers het zo eenvoudig mogelijk willen gebruiken.

Zelfs Facetimen in HD

Een nieuw ding dat geïntroduceerd door Apple is het in HD kwaliteit Facetimen, helaas is dit alleen nog mogelijk wanneer je in bezit bent van een laptop of computer van Apple. Beleef het videobellen nu nog intenser doordat het beeld haarscherp is, mis geen enkel minuscuul detail op het beeld wat het Facetimen nu nog leuker maakt.