Emailen

E-mailen is al niet meer weg te denken uit de hedendaagse samenleving, zo is dit al actief sinds het internet werd geïntroduceerd. De eenvoud van het e-mailen is wat het zo populair maakt, je bent nooit afhankelijk van de tijd omdat de e-mail toch in het postvak terecht komt van de ontvanger, die deze dan weer in zijn eigen tijd kan beantwoorden. Het postvak van een e-mail adres houdt alles voor je geordend omdat je kan zien wat er wel en niet gelezen is en en je kunt zelfs de e-mails in categorieën plaatsen maar deze keus is aan jou zelf.

Niet alleen berichtjes

E-mail wordt vaak gebruikt om gewone berichtjes te verzenden maar er kunnen ook eenvoudig bestanden en foto's meegestuurd worden. Zo voeg je eenvoudig een Word, PDF, Powerpoint of Excel bestand toe om eenvoudig bestanden te delen. Als ontvanger van een e-mail met een bestand erin dan staat er een paperclip bij de e-mail, dit is de aanduiding van een toegevoegd bestand.

Bedrijven

E-mail wordt niet alleen gebruikt voor privé gebruik maar wordt ook ontzettend veel gebruikt in het bedrijfsleven. Veel interne communicatie wordt via e-mail gedaan doordat vele werknemers zich in andere kantoren bevinden en zo hebben ze ook alles zwart op wit. Solliciteren bij bedrijven wordt tegenwoordig ook bijna altijd per e-mail gedaan, zo is het gebruikelijk dat je als sollicitant een motivatie brief schrijft en hierbij je CV toevoegt.
Externe communicatie tussen bedrijven wordt ook veel per e-mail gedaan, zo worden afspraken via dit kanaal gemaakt waardoor alles direct zwart op wit staat want e-mails kunnen altijd teruggelezen worden wanneer ze bewaard worden.